­ MERKEZ CAMİİ | Kültür Portalı

Merkez Camii - Tokat

Kitabe yok
Vakfiye yok
Genel Tanım Camii
Yapılan Onarımlar Onarım görmüştür.
Ayrıntılı Tanımı Niksar ilçesine bağlı Günebakan Köyü'nde yer alan cami; 1960'lı yıllarda, köy halkı tarafından inşa ettirilmiştir. Dikdörtgen planlı, ahşap bir yapıdır. Yola bakan kuzey cephede yer alan kapıyla girilen mekan, cemaatin namaz saatine kadar dinlendikleri bir yer olarak kullanılmaktadır. Esas ibadet mekanı ise kare planlı olup, güney duvarda sade bir mihrap nişi yer alır. Harimi doğu, batı ve kuey yönlerden "U" şeklinde, ahşap kadınlar mahfili çevreler. Beden duvarları ahşap ve kerpiç malzeme kullanılarak inşa edilmiştir. Kadınlar mahfiline, sentetik boya ile püskürtme tekniğinde bitkisel motifler işlenmiştir.