­ YOĞURTÇUOĞULLARI KONAĞI | Kültür Portalı

Yoğurtçuoğulları Konağı - Tokat

Kitabe yok
Vakfiye yok
Genel Tanım Konut
Yapılan Onarımlar Onarım görmüştür.
Ayrıntılı Tanımı Malkaya Mahallesi Taşlık Sokak'ta yer alan konak, yüksek duvarlı geniş bir bahçe içerisindedir. Taşlık Sokaktan çift kanatlı kapıyla bahçeye girilmektedir. Sokağa bakan cephede ara katta küçük dikdörtgen pencereler yer almaktadır. Birinci katta kademeli cephe düzenlemesi görülür. Öndeki düz tek çıkmanın iki yanında daha geride birer çıkma daha bulunur. Gerideki çıkmaların ön ve yan yüzlerinde ikişer; öndeki çıkmanın ön yüzünde iki, yan yüzünde birer dikdörtgen pencere yer almaktadır. Alaturka kiremitle örtülü kırma çatının geniş saçak altları, içe eğimli ahşapla kapatılmıştır.
Orjinal Kullanım Konak
Bugünkü Kullanımı Konak