Ceviz Reçeli - Tokat
Ceviz Reçeli İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 kilo yeşil ceviz
- 1 kilo şeker
- yarım limon suyu
- 200 gram sönmemiş kireç
- 5-6 litre su
Ceviz Reçeli Nasıl Hazırlanır?
Yeşil cevizlerin kabukları incecik soyulur, her gün suları değiştirilerek 25 gün suda bekletilir. 5 litre suya 200 gr sönmemiş kireç eklenir. İyice karıştırılır. Kirecin dibe çökmesi beklenir (bir gece) üstte kalan duru su, su bulandırılmadan dikkatlice alınır ve 26. gün cevizler bu suda 1 gece bekletilir. Sabah cevizler bol suyla yıkanır suları değiştirilerek 2-3 kez 15 dakika kaynatılır. Cevizler ve şeker bir bardak su ilavesiyle kaynatılır ocaktan almaya yakın limon suyu eklenir. Soğuyan reçel kavanozlara alınır.
Kaynak :İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Ceviz Reçeli
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Araştırmacı Ömer Işıdan
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3515
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
14 Ocak 2020 Salı