­ PAŞA HAMAMI | Kültür Portalı

Paşa Hamamı - Trabzon

İskender Paşa Hamamı olarak da bilinen Paşa Hamamı, 1531 yılında Trabzon Valisi İskender Paşa tarafından yaptırılmış ve kitabesi yıkılsa da hamamın kendisi günümüze kadar sağlam bir şekilde gelmiştir. İskender Paşa Hamamı mimarisi tipik bir Osmanlı mimarisi örneğidir. Erkek ve kadınlara ait iki ayrı bölümü olan hamam, çifte hamam planı düzenine sahiptir. Erkekler bölümü üzerinde sütunlar tarafından taşınan sekizgen bir çatı bulunmaktadır. Soğukluk ve sıcaklık yan yana olarak yer almakta ve üzerleri küçük tonozlu bir kubbe ile örtülmektedir. Ayrı bir girişi ve kâgir bir soyunma bölümü olan kadınlar bölümü, soğukluk ve sıcaklık olarak iki ayrı bölüme sahip olup üzerleri tek bir kubbe ile örtülüdür.

Trabzon Gezilecek Yerler

Hamam
Şehiriçi ulaşım araçları ile ulaşım saplanmaktadır.
Çarşı Mahallesi, Kemeraltı Sk., 61200 Trabzon Merkez/Trabzon
+90 (462)-325-65-45

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 10890    Eklenme Tarihi : 29 Mart 2017 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 29 Eylül 2022 Perşembe