­ TRABZON KALESİ | Kültür Portalı

Trabzon Kalesi - Trabzon

Trabzon Kalesi, Trabzon il merkezinde Ortahisar Mevki'nde bulunmaktadır.

Trabzon Kalesi’nin günümüze kadar korunarak gelmiş olan surları şehrin eski yapılarını oluşturur. Bugünkü surların en eski bölümü MÖ 4'üncü yüzyıl Roma Dönemi’ne tarihlenmektedir. Bu yüzyılda şehri gören Ksenephon surların varlığından söz etmektedir.

Trabzon surları Yukarı Hisar, İç Kale, Orta Hisar ve Aşağı Hisar olmak üzere üç bölüme ayrılmaktadır. Tabakhane ve Zağnos vadileri arasındaki yüksek kaya kitlesi üzerine kurulmuştur. Bu bölüm kalenin en eski bölümünü meydana getirmekte ve kaba olarak bir yamuğa benzemektedir. Şehrin adının bu trapez (trapezius) yamuk şeklinden geldiği düşünülmektedir.

Trabzon Gezilecek Yerler

Kale
Kültür Turizmi
Trabzon Merkezinde bulunmaktadır. Tabakhane ve Zağnos Vadileri arasındaki yüksek kaya kitlesi üzerine kurulmuştur
Ortahisar Mahallesi, Trabzon Merkez

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 49499    Eklenme Tarihi : 04 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 07 Ocak 2020 Salı