­ UZUN ÇARŞI | Kültür Portalı

Uzun Çarşı - Uşak

Adı Uzun Çarşı
Mah. Köy - Mevkii merkez
Adres Özdemir Mahallesi Cumhuriyet Meydanı UŞAK
Vakfiye
Genel Tanım Yamuk bir plana sahip binanın içinde farklı boyutlarda dükkânlar vardır. Dükkânların bazıları ahşap kaplama bazıları ise betonarme tavanla örtülmüştür. Dükkânlar birbirinden başlıkları kenger yapraklı ve volütlü plasterlerle ayrılmıştır. Plasterler üzerinde köşeleri pahlanmış kare kartuşlar bulunur. Plasterlerin yukarısında ise altta bir sıra oval kartuş dizisi bunun üstünde bir sıra diş dizisi yer alır. Dükkânlardan birisi iki katlı olup, ikinci katın doğuya bakan ön cephesinde içinde yuvarlak bir pencere bulunan üçgen bir alınlık bulunur. Binanın güneybatı köşesinde, ilk yapımdan kaldığı düşünülen kenger yapraklı başlıklı döner bir sütun bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar Çarşı 1985 yılında bir yangın geçirmiş ve onarımı 1994 yılında tamamlanmıştır.
Ayrıntılı Tanımı -