­ SÜLEYMAN HAN CAMİİ | Kültür Portalı

Süleyman Han Camii - Van

Minaresi Osmanlı'nın yöreye hakimiyetini gösteren sembol bir yapıdır. Cami, kare planlı olup, üzeri düz toprak dam örtülüdür. Evliya Çelebi'ye göre Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1534 yılında tamir ettirilmiştir. 1987-88 sezonunda Prof. Dr. Taner Tarhan tarafından kazılarak harimi ortaya çıkarılmıştır. Günümüze kıble duvarının bir bölümü ulaşmıştır. Caminin doğu cephesinde yer alan minare kare prizmal kaideli ve silindirik gövdelidir. Kaide ve gövdesi kesme taş malzemeden yapılmıştır. Minarenin şerefe korkulukları ve üst kesimi yıkılmış vaziyettedir. Van Kalesi'nin siluetini etkileyen önemli kalıntılardan birisidir.

Kaynak: Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tarihsel Değerler Envanteri

Van Gezilecek Yerler

Van Kalesi'nin üst kesiminde, yukarı stadelin batısında yer almaktadır.
Van

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11179    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 17 Eylül 2021 Cuma