­ AŞAĞI ANZAF KALESİ | Kültür Portalı

Aşağı Anzaf Kalesi - Van

Adı Aşağı Anzaf Kalesi
Mah. Köy - Mevkii Eski Anzaf Köyü
Adres Van kent merkezinin yaklaşık olarak 10km kadar kuzeydoğusunda , Van-Özalp karayolu ile İran demiryolunun kesiştiği yerde eski Anzaf Köyü'nün hemen kuzeyinde yer alır.
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Kültür ve Turizm Bakanlığı
Yaptıran İrmuşini
Yapım Tarihi M.Ö.830-810
Kültür Dönemi Urartu
Vakfiye
Genel Tanım Yukarı Anzaf Kalesi'nin bulunduğu sırt uzantısı halinde kuzeye doğru çıkıntı yapan tepe üzerinde kurulmuştur.Urartu Kralı İmurşini tarafından M.Ö.830-810 yılları arasında yaptırılmıştır.
Yapılan Onarımlar yok
Ayrıntılı Tanımı Kale dikdörtgen bir plana sahiptir, 62*98m ölçülerindedir.Kalenin güneybatı köşesi ve girişin büyük bölümü Özalp karayolunun yapımı nedeniyle harap olmuştur.Arkeolojik kazılarda surların yüksekliğinin 4 metreye kadar çıktığı gözükmektedir, surlar büyük kalker kayalarla ve harç malzemesi olarakta çamurla inşa edilmiştir.Kalede Ortaçağ yapılarınada rastlanmaktadır bu ortaçağ yapıları nedeniyle Urartu yapıları oldukça tahrip olmuştur.
Orjinal Kullanım Kale
Bugünkü Kullanımı Ören Yeri
Önerilen Kullanım Ören Yeri

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3294    Eklenme Tarihi : 26 Kasım 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 26 Kasım 2013 Salı