­ AKDAĞMADENİ ESKİ ASKERLİK ŞUBESİ | Kültür Portalı

Akdağmadeni Eski Askerlik Şubesi - Yozgat

Akdağmadeni Eski Askerlik Şubesi; dikdörtgen planlı ve iki katlıdır. Zemin kata köşeli mermer sütunlu revaktan girilir. Revakın üstü üst kat giriş balkonunu oluşturur. Balkon üzerindeki ahşap tavanı iki adet yuvarlak ahşap sütun tutar. Sütunlar arasında ince tahta çıtalardan yapılmış 3 kemer ve 2 sarkıt bulunur. Balkon cephesi üçgen alınlıklıdır. Alt katta basit bir kapıyla girilen salon vardır. Salona üç oda açılır. Girişin karşısında bulunan odada bir şömine vardır. Üst kat kapısı düz, kapı üzerinde 2 yuvarlak kemerli pencere, kapının iki yanında da birer büyük pencere vardır. Eski Askerlik Şubesi binasının restorasyonu tamamlanmış olup, şu an Akdağmadeni Belediyesi tarafından Konuk Evi olarak kullanılmaktadır.

Kaynak: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşiv - Yozgat Müze Müdürlüğü Arşiv

Yozgat Gezilecek Yerler

Konak
Ulaşım karayolu ile yapılmaktadır.
Yeşildere Mahallesi - Akdağmadeni/YOZGAT

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8582    Eklenme Tarihi : 30 Nisan 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 29 Eylül 2021 Çarşamba