­ ÇEKEREKSU HANI | Kültür Portalı

Çekereksu Hanı - Yozgat

Yozgat - Kadışehri yolu üzerinde Kesikköprü Örencik köylerinin kesiştiği noktada bulunan Çekereksu Hanı Valide Sultan Melike Mahperi Hatun tarafından 1239-1240 yıllarında yaptırılmıştır. Çekereksu Hanı kuzey güney doğrultusunda uzunlamasına devam eden moloz taş ve kireç harcından yığma olarak yapılmıştır. Kalıntısının üst örtü sistemi beşik tonozludur. Yapı, iki ana birimden oluşmaktadır. Kuzey kısmı daha geniş olup kuzey güney yanlarda ise doğu-batı doğrultusunda taşlarla örtülü mekânlardan oluşmaktadır. Güney kanadında kuzey güney doğrultusunda uzunlamasına tonozlarla örtülmüş üç mekân bulunmaktadır.

Kaynak: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Yozgat Gezilecek Yerler

Han
Kesikköprü Köyü
Kesikköprü / Yozgat

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 5514    Eklenme Tarihi : 28 Aralık 2017 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 03 Mart 2022 Perşembe