­ TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ II | Kültür Portalı

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi II - Zonguldak

Adres Yayla Mh. Fener Cd. No: 15 Zonguldak
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Milli Eğitim Bakanlığı
Genel Tanım Bodrum+2 katlı, Marsilya kiremit örtülü, kırma çatılı, geniş saçaklı taş yapıdır.
Yapılan Onarımlar Çeşitli dönemlerde onarım yapılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Bodrum+2 katlı yapının sol yan cephesinde zemin katta tam ortada bulunan kapıdan günümüzde giriş sağlanmasına rağmen, üç sıra taş merdivenin bulunduğu arka cephedeki girişin evvelce ana giriş olarak planlandığı anlaşılmaktadır. Bu kısım üçer pencereli olarak dışarıya taşırılmış,aynı biçim aksi istikametteki cephede de aynen tekrarlanmıştır. Geniş saçak altları da farklı kotlarda bu taşmalara göre şekillenmiştir. Her cephesinde tam bir simetri hakim olan yapının kat araları dikdörtgen plakalarla ayrılarak hareketlendirilmiştir. Dikdörtgen şeklinde uzun koridorların iki yanında odalar sıralanmıştır.
Orjinal Kullanım Okul
Bugünkü Kullanımı Okul