­

Coğrafi İşaret: Derepazarı Pidesi

Tescil No: 324

Coğrafi İşaretin Türü: Mahreç İşareti

Kullanım Biçimi: Derepazarı Pidesi coğrafi işareti, marka ile birlikte ürün markasının kullanıldığı yerlerde (menü vb.) yer alacaktır. Markanın kullanıldığı yerlerde logosu da yer alır.

Ürünün Tanımı ve Ayırt Edici Özellikleri: 

Derepazarı Pidesi; Rize ili Derepazarı ilçesinde 50 yıldan fazladır yapılmakta olup, kullanılan malzemelerin doğallığı, üretim tekniği ve pide ustalarının mahareti ile günümüze ulaşmıştır.

Tadının değişmemesi için kesilmeden servis edilen Derepazarı Pidesi peynirli (kolot peniri), açık kıymalı, kapalı kıymalı, karışık, kavurmalı, sade (kuru) pide olmak üzere altı şekilde yapılır. Yapımında katkısız tereyağı ve doğal kaynak suyunun kullanılması Derepazarı Pidesi'ne ayrı bir lezzet katmaktadır.

Kumar, gürgen, meşe veya kızılağaç odunu kullanılan karataş fırınlarda pişirilmektedir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.