­

AFİŞ TASARIM VE VİDEO SANATI YARIŞMASI

Afiş Tasarım ve Video Sanatı Yarışması (2017)

Kültür ve Turizm Bakanlığınca; genç sanatçılar arasında farkındalık oluşturmak amacıyla "15 Temmuz Şehitleri" konulu "Genç Sanat: Afiş Tasarım ve Video Sanatı Yarışması" düzenlenmiştir. Yarışma sonrasında seçici kurul tarafından belirlenen tasarım ve eserlerden oluşan bir de sergi gerçekleştirilmiştir.

15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminde; milletimizin milli iradeye sahip çıkan, darbecilere karşı birlik ve beraberliğin gücünü temsil eden bağımsızlık inancı ve mücadelesini yansıtacak olan tasarım/eserler aracılığıyla gelecek kuşaklara aktarmayı ve görsel bir bellek oluşturmayı amaç edinmiştir.

Ayrıca Türk siyasi tarihi açısından büyük bir öneme sahip olan bu günü, "15 Temmuz Şehitleri" konusu bağlamında, şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak da yarışmanın diğer bir amacını oluşturmuştur.

2. Afiş Tasarım Yarışması (2018)

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ülkemizdeki grafik tasarım sanatını ve genç tasarımcıları desteklemek, yenilikçi üretimleri arttırmak ve bu eserlerin geniş kitlelerce izlenmesini sağlamak amacıyla “2018 Troya Yılı” konulu “Genç Sanat: 2. Afiş Tasarım Yarışması” düzenlenmiştir.

Söz konusu yarışmaya başvuru ve seçici kurul değerlendirmesi ilk defa çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirilmiştir.