­

Coğrafi İşaret: Kale Biberi

Tescil No: 139

Coğrafi İşaretin Türü: Menşe Adı

Kullanım Biçimi: Markalama

Ürünün Tanımı ve Ayırt Edici Özellikleri:

Ürünün Tanımı: Biber Solonacea familyasının Capsicum annum cinsine dâhildir. Kale Biberi yörede yetiştirilen sebzeler arasında en çok tüketilenlerden biridir. Taze, kızartma, salça, toz biber, pul biber, közleme, kurutulmuş (kızartma ve haşlama) olarak tüketilmektedir.

Kökeni: Kesin olarak bilinmemekle birlikte Kale ve yöresinde yaklaşık yüz yıldır üretimi yapılıyor.

Bitki Gelişme Özellikleri: Dik ve kuvvetli büyür (50-60 cm). İyi derecede sağlıklı ürünler meydana getirir. Yapraklar diğer fidan çeşitlerine göre daha geniş, damar araları dalgalı ve dallanma normal.

Meyve Özellikleri: Genellikle iki ve üç parçalı iki üç damarlı, yağ oranı iyi, gözenekleri fazla kurutmaya elverişli. 

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.