­

KAR KEYFİNİ ERCİYES'TE YAŞAMAK İÇİN 9 NEDEN

Kar Keyfini Erciyes'te Yaşamak İçin 9 Neden

Kış mevsiminin en güzel etkinliklerinden biri kayak tatilidir. Bembeyaz karlar üzerinde gönlünüzce yol almak ve özgürlük hissini doyasıya yaşamak için kış tatilinin tam zamanı… Dört mevsim birçok turizm aktivitesinin yapılabildiği ülkemizde kış tatili ve kayak yapmak için de farklı seçenekler mevcut.

İç Anadolu Bölgesi’nin en yüksek dağı Erciyes’i sizin için inceledik. Keyifli bir kayak deneyimi ve unutulmaz bir kış tatilini Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nde yaşamanız için aşağıda sıraladığımız özelliklere göz atmanız yeterli.

1- Farklı Zorluk Derecelerine Sahip Pistler

Erciyes’te on-pist ve off-pist olmak üzere toplam 102 km uzunluğunda bir biriyle bağlantılı 34 farklı kayak pisti bulunuyor. Bu pistlerin 80 km’lik kısmı her gün kayakseverler için snowtrucklarla eziliyor ve düzenleniyor. Farklı zorluk derecelerindeki pistler, kayak tutkunlarına 2200 metre ve 3400 metre yükseklikte zirveye en yakın kayak deneyimini sunuyor.

2- Kayakçılar İçin İdeal Toz Kar

Soğuk ve yüksek irtifalı dağlara has ‘‘toz kar’’ kayak tutkunları için Erciyes'i cazip kılan en önemli özelliklerden birisi. Toz kar yapısı itibari ile daha hızlı ve akıcı bir kayak deneyimi sunuyor.

3- Paraşütle Kayak Yapma Keyfi

Erciyes Dağı, konumundan dolayı açık ve her zaman hafif esintili olduğu için son yıllarda çok ilgi çeken paraşüt kayağı (Snowkite) için uygun bir ortama sahip.

4- Gece Gündüz Kayak Deneyimi

Erciyes'te kış sezonu boyunca her hafta Cuma ve Cumartesi günleri düzenlenen gece kayağı ile gece gündüz demeden özel aydınlatılmış pistlerde daha uzun kayak yapma imkânı sunuluyor.

5- Güvenli Kayak Pistleri

Kayak sporunun kendi risklerinin yanı sıra dağ ortamında oluşabilecek istenmeyen durumlara karşı, Erciyes’te ilk yardım ve arama kurtarma eğitimlerini almış tam donanımlı 25 kişilik Pist Güvenlik ekibi sürekli devriye gezerek, istenmeyen durumlar için teyakkuz halinde bulunuyor. Can güvenliğinin ön planda olduğu Erciyes Kayak Merkezi’nde gerek sporcuların, gerekse kayak severlerin olası bir kaza, düşme, çarpma gibi fiziksel olaya karşı kask takma zorunluğu uygulanıyor.

6- Kayak Eğitim Alanı

Kayak sporuna yeni başlayanlar için Hisarcık Kapı’da kurulan kayak eğitim alanında, tamamı sertifikalı ve deneyimli eğiticilerinden oluşan bir ekibin verdiği eğitimlerle kayma deneyimini daha güvenli yaşayabilirsiniz.

7- Teleferikler

Erciyes Dağ’ının 25 km’lik alanı içerisinde bulunan 2’si gondol, 19 adet mekanik tesis ağı misafirlerine çok farklı noktalarda kayak yapma imkânı sunuyor.

8- Konaklama Seçenekleri

Dağ konseptine uygun mimari tasarımlarıyla Erciyes Dağı’ndaki oteller, 1500 yatak kapasitesi ile lüks bir konaklama deneyimi sunuyor. Kayseri şehir merkezindeki oteller ise 5.000 kişilik yatak kapasitesinin yanı sıra ücretsiz ulaşım imkanları ile şehirde konaklama yapıp günü birlik Erciyes’e kayağa gitme imkânı veriyor.

9- Sosyal İmkanlar

Erciyes’te dağ ortamının mimari dokusuna uygun olarak inşa edilmiş sosyal alanlar kayak dışında da keyifli vakit geçirmeye imkân veriyor. Erciyes Kayak Merkezi’nde bulunan kafe, restoran, market, kayak kiralama, soyunma odaları, kiralık dolaplar, anne bakım odaları, çocuk oyun alanları, sağlık merkezi, kayak ve ekipman mağazaları misafirlerin, bir kış tatilindeki tüm ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Kaynak: Kayseri Büyükşehir Belediyesi

Kayseri Gezilecek Yerler