­

Coğrafi İşaret: Mersin Cezeryesi

Tescil No: 44

Coğrafi İşaretin Türü: Mahreç İşareti

Kullanım Biçimi: Markalama

Ürünün Tanımı ve Ayırt Edici Özellikleri:

Ana maddesi olan sarı havuç 120°C de 30 dk su ile haşlandıktan sonra kıyma makinesine aktarılır. Kıyılan havuçlar, şeker, glikoz ve sitrik asit ilavesiyle cezerye marmelatına dönüştürülür. Cezerye marmelatına 90°C de 45 dk ısısal işlem uygulanır. Bu aşamada çeşidine göre, ceviziçi, fındıkiçi veya antepfıstıkiçi ilavesi yapılır. Dinlendirme bölümüne aktarılan cezerye, cinsine göre şekillendirilir.

İçerdiği madde ve şekline göre Antep Fıstıklı, Cevizli, Fındıklı, Antep Fıstıklı Top, Cevizli Top, Fındıklı Top Cezerye çeşitleri vardır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.