­

Kültür Portalı ekibi olarak, ülkemizin eşsiz tariflerle dolu zengin mutfağından özenle derlediğimiz lezzetli iftar menülerini beğenilerinize sunuyoruz. Bugünkü menümüz: İşkembe Çorbası, Kabak Kayganası, Yahni, Palüze. Afiyet olsun 😊

İşkembe Çorbası

İşkembe Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

• 350 gr işkembe
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 4 diş sarımsak

İşkembe Çorbası Nasıl Hazırlanır?

İşkembe iyice temizlenir. Parça parça doğranıp tuzlu suda pişirilir. İyice pişince süzülür. İnce ince kıyılır. Suyu ayrı bir kaba alınır. Un sıvı yağda kavrulur. Pembeleşince içine işkembe ve suyu ilave edilip kaynatılır. Sirke ve dövülmüş sarımsak kaynayan işkembenin içine konularak ateşten alınır.

Kabak Kayganası

Kabak Kayganası İçin Gerekli Mazlemeler Nelerdir?

1 kg dolmalık kabak

sıvı yağ

mısır unu

tuz, Karabiber

3 diş sarımsak

Kabak Kayganası Nasıl Hazırlanır?

Kabaklar yıkanıp kabukları soyulur, dilimlenir, sonra dilimlenen kabaklar tuzlanarak süzgeçte yarım saat bekletilir. Suyu iyice sıkılır. Mısır unu, karabiber, dövülmüş sarımsak katılıp iyice karıştırılır. Teflon tavada sıvıyağ kızdırılır. Hazırlanan malzeme tavaya döşenir. Her iki tarafı kızartılarak servis tabağına alınıp servis yapılır.

Yahni

Yahni İçin gerekli Malzemeler Nelerdir?

• 1 Kg yağlı dana kuşbaşı et
  • 5 baş kuru soğan
  • 2 Baş sarımsak
  • 5 adet patates
  • salça
  • tereyağı veya zeytinyağı
  • karabiber

Yahni Nasıl Hazırlanır?

Öncelikle kuşbaşı et bir tencerede suyunu çekene kadar pişirilir. Diğer tarafta az zeytinyağı ile doğranmış soğan ve salça kavrulur. Tereyağ ilave edilerek biraz daha kavrulur. Üzerine çorbalık şekilde doğranmış patates ilave edilir. Patates biraz kavrulduktan sonra üzerine diğer tarafta pişirdiğimiz et ve kaynar su konularak pişirmeye bırakılır. Yemeğin pişmesine yakın, doğranmış sarımsaklar ilave edilir. Tuz, karabiber katılıp yemeğin altı kapatılır.

Palüze (Here)

Palüze İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

• 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Palüze Nasıl Yapılır?

Süt, şeker ve nişasta karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince tabaklara konur. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir.

Sayfamızı aşağıdaki simgelere tıklayarak sosyal medyada paylaşabilirsiniz.