­

PORTAL İSTATİSTİKLERİ

Kültür, turizm ve sanat konularında güvenilir bilgi sağlayan, kullanıcı dostu sade tasarımı ve sürekli güncellenen zengin içerikleri ile 2015 yılında yayın hayatına başlayan Türkiye Kültür Portalı, sürekli kendini yenileyen ve performansını her yıl artıran, kamu internet sitesinin sahip olması gereken ciddiyet ve sorumluluk bilinciyle yayın yapan bir portaldır.

Kültür Portalı'nda 81 ilden alınan verilerin yanı sıra Portal editörlerince oluşturulan içerikler de yayınlanmaktadır. Kültür Portalı’nın bilinirliğinin artmasına bağlı olarak site trafiği ve ziyaretçi sayısının arttığı görülmektedir.

Türkiye Kültür Portalı istatistikleri, www.kulturportali.gov.tr internet sitesinin yıl boyunca aldığı ziyaretin Google Analytics'ten alınan veriler ışığında derlenmesi ile oluşturulmuştur.

Kültür Portalı 2015 yılında 428.307 ziyaret almıştır. 2016 yılında ziyaret sayısı %57,80 oranında artış göstermiş ve 674.276 olarak gerçekleşmiştir.

2017 yılı Kültür Portalı'nın kullanıcılar tarafından bilinirliğinin arttığı yıl olarak dikkat çekmektedir. 2017 yılında ziyaret sayısı %179,72 oranında artış göstermiş ve 1.881.896 olarak gerçekleşmiştir. Bu dönemde sayfa görüntüleme sayısı 2.912.486 olmuştur.

2017 yılında en çok görüntülenen içerik 125.797 ziyaret ile Eskişehir ili Gezilecek Yerler başlığı altında yer alan Karacahisar Kalesi olmuştur. İçeriğin bu kadar çok ziyaret almasında TRT1 ekranlarında çarşamba günleri yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin belirgin bir etkisi olmuştur. Dizinin yayınlandığı çarşamba günleri, günlük bazda en çok ziyaret alınan gün olarak dikkat çekmektedir.

2017 Yılında En Çok Ziyaret Alan İller

2017 yılında en çok ziyaret alan iller sırasıyla Eskişehir (154.910), Kocaeli (75.485), Mersin (61.713), Sakarya (60.122) ve Gaziantep (59.119) olmuştur.

Rakamlarla 2018 Yılı

2018 yılında Kültür Portalı istatistiklerinin çarpıcı bir şekilde yükselişe geçtiği ve yıllık ziyaret sayısının 5 milyona yaklaştığı görülmektedir.

Ziyaret sayısı bir önceki yıla göre %145 artarak 1.881.422'den 4.618.456'ya yükselmiştir. Görüntülenen sayfa sayısı 2.912.486 iken %128 artış göstermiş ve 6.668.356 olmuştur.

En Çok Ziyaret Alan İller

2018 yılında il sayfaları 3.732.571 ziyaret almıştır. En çok ziyaret alan ilk 5 il sırasıyla Bursa (180.800), Mersin (174.659), Gaziantep (152.490), Kocaeli (116.741) ve Erzurum (101.266) olmuştur.

Ocak ayı 248.501 oturumla, 2018 yılında en düşük ziyaret alınan ay olurken kasım ayı 593.580 oturum ile en çok ziyaret alınan ay olmuştur.

Sürekli yenilenen ve geniş kitlelere hitap eden içerikleri ile ülkemizin zengin tarihî ve kültürel birikimini kullanıcılara aktarmayı hedefleyen Türkiye Kültür Portalı, alanında bir ilki gerçekleştirmektedir.