­

Coğrafi İşaret: Antep Kutnu Kumaşı

Tescil No: 554

Coğrafi İşaretin Türü: Mahreç İşareti

Kullanım Biçimi: Sivrihisar Cebesi ibaresi ile mahreç işareti amblemi, ürünün kendisi veya ambalajı üzerinde yer alır. Ürünün kendisi veya ambalajı üzerinde kullanılamadığında, Sivrihisar Cebesi ibaresi ve mahreç işareti amblemi, işletmede kolayca görülecek şekilde bulundurulur.

Sivrihisar Cebesi ince altın veya gümüş tellerin halı gibi dokunmasıyla yapılan ince ve geniş bileziktir. Sivrihisar Cebesi, Sivrihisar ilçesinde 1600’lü yıllardan bu yana tamamen elle işçiliği ile üretilmektedir. En büyük özelliği üst taraftan bakıldığında balıksırtı görünümü verirken alt taraftan bakıldığında paralel düz çizgi halinde görünmesidir. Sivrihisar Cebesi 22 ayar altın tel ya da 925 ayar gümüş telden üretilir.

Üretim metodu; Sivrihisar Cebesi üretimi 5 aşamadan oluşur:

1. Örme İşlemi