­

Coğrafi İşaret:Tavas Baklavası

Tescil No: 375

Coğrafi İşaretin Türü: Mahreç İşareti

Kullanım Biçimi: Markalama 

Ürünün Tanımı ve Ayırt Edici Özellikleri:

Tavas Baklavası; nişanlarda, kınalarda, düğünlerde, bayramlarda kısacası tüm özel günlerde imece usulü ile kendine has geleneksel malzeme ve yöntemlerle hazırlanan ve elle yenmesi tavsiye edilen şerbetli bir hamur tatlısıdır.

Tavas Baklavası yöre ile özdeşleşmiş uzun yıllardır bilinen ve yörenin kültürel mirası haline gelmiş bir üründür. Tavas Baklavasının üretiminde sarı sert baklavalık buğday unu, kepekli un ve arpa unundan oluşan urga ununun kullanılması ve ürünün kara fırında pişirilmesi gerekmektedir. Ayrıca ürünün hazırlanması, pişirilmesi ve dilimlenmesi ustalık gerektirmektedir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Seyahat Hatırası TÜMÜ