­

Coğrafi İşaret: Tekirdağ Peynir Helvası

Tescil No: 525

Coğrafi İşaretin Türü: Mahreç İşareti

Kullanım Biçimi: Tekirdağ Peynir Helvası logosu ve mahreç işareti amblemi ürünün ambalajı üzerinde yer alır. Ürünün ambalajı üzerinde kullanılamadığında, logo ve mahreç işareti amblemi, işletmede kolayca görülecek şekilde bulundurulur.

Tekirdağ iliyle özdeşlemiş olan Tekirdağ Peynir Helvası tuzsuz peynir, beyaz şeker, buğday unu ile yumurta sarısı veya renklendirici(E160a (karoten)) kullanılarak üretilir.

Ürün; kendine özgü parlak sarı renkte, homojen yapıda, görünüşü ise kılçıklı/lifli yapıdadır. Yapışık veya kristalleşmiş yapıda olmaz. Harlı ateşte pişirme ve pişirme süresi kılçıklı/lifli yapının oluşmasında etkilidir.

Çiğ sütlerden hazırlanan tuzsuz peynirlere ayçiçek yağı, sarı rengini alması için gıda katkı maddesi (renklendirici) veya yumurta sarısı, sonrasında buğday unu ilave edilir. Son olarak da beyaz şeker ilave edilir.

Tekirdağ Peynir Helvasının üretiminde, koruyucu katkı maddesi kullanılmaz.

Geleneksel Mutfak TÜMÜ