­

Kültür Portalı ekibi olarak, ülkemizin eşsiz tariflerle dolu zengin mutfağından özenle derlediğimiz lezzetli iftar menülerini beğenilerinize sunuyoruz. Bugünkü menümüz: Oğma Çorbası, İçli Köfte, Piti, Mantar Kavurması, Nişasta Helvası. Afiyet olsun 😊

Oğma Çorbası - Niğde

Oğma Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

• 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 su bardağı su
  • Tuz,  kırmızı toz biber, nane

Oğma Çorbası Nasıl Hazırlanır?

Bir tencereye su koyup kaynatılır. Daha sonra su kaynarken farklı bir kabın içindeki suyun üzerine un yavaş yavaş serpiştirerek karıştırılır. Sert hamur haline getirilir ve avuç içinde iki parmakla ovuşturarak, yuvalanır mercimek büyüklüğünde taneler oluşturulur. Sonra kaynamakta olan suyun içerisine yavaş, yavaş ve karıştırarak dökülür. 8-10 dakika kaynatıldıktan sonra, ateşten indirilir ve üzerine bir su bardağı soğuk su gezdirilir. Diğer bir kapta tereyağı eritilir ve yağı kızarınca toz biber dökülerek kavrulur. Daha sonra yağ da kavrulan biber çorbanın üzerine gezdirilir ve servise yapılır.

İçli Köfte - Osmaniye

İçli Köfte İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

İç malzemesi

• 250 gr kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/3 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 100 gr iri çekilmiş ceviz

Dış malzemesi:

• 2 su bardağı ince bulgur
  • 100 gr iki çekimli kıyma
  • 1 kaşık salça
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı un

İçli Köfte Nasıl Hazırlanır?

İnce kıyılmış soğanlar sıvı yağda pembeleştirilip üzerine kıyma ilave ederek kavrulur. Maydanoz ve ceviz ilave edilir. Ateşten indirildikten sonra üzerine salça, tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır. Dış malzeme için bulgur ve kıyma öncelikle yoğrulur. Yoğrulmadan önce eller ıslatılır. Daha sonra diğer malzemeler katılıp yoğurma işlemi tamamlanır. Hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılır. Avuç içerisinde yuvarlayarak, başparmak yardımı ile ortasına oyulup, şekillendirilir. İçine kıymalı harçtan 3 çorba kaşığı kadar doldurulur. Hamurun açık kalan kısmı parmak uçları yardımıyla kapatılır. Tuzlu suda haşlanabileceği gibi bol yağda da kızartılabilir.

Mantar Kavurması - Giresun

Mantar Kavurması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

• 1/2 kg mantar
  • 2-3 adet orta boy soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 2 kaşık tereyağı

Mantar Kavurması Nasıl Hazırlanır?

Mantarlar temizlenir, bol suda iyice yıkanır küçük doğranır. Soğanlar küçük doğranarak yağda kavrulur. Biberler ve domates de küçük küçük doğranarak soğana ilave edilir. Bir süre kavurulduktan sonra temizlenen mantarlarda ilave edilerek yaklaşık 10-15 dk. daha kavrulur. Sıcak olarak servis yapılır.  Arzuya göre su ilave edilir. Su konulmadan da pişirilebilir.

Nişasta Helvası - Isparta

Nişasta Helvası Malzemeleri nelerdir? (4-6 Kişilik)

• 2 Su Bardağı Nişasta
  • 3 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Su
  • Süslemek için ceviz içi

Nişasta Helvası nasıl yapılır?

Yağ, şeker, nişasta ve su tencereye konularak ateş üzerinde katılaşıncaya kadar sürekli karıştırılır. Helva pişince dinlendirilerek servis yapılır.

Sayfamızı aşağıdaki simgelere tıklayarak sosyal medyada paylaşabilirsiniz.