­ POZANTI-ARMUTOĞLU YAYLASI | Kültür Portalı

Pozantı-Armutoğlu Yaylası - Adana

Pozantı-Ankara yol ayrımından doğuya doğru (Sarımsak Dağı) dönülerek 13 kilometrelik çam ve köknar ormanları içinden geçilerek ulaşılır. Tamamen bakir durumda olan yayla sedir, köknar, ardıç ağaçları ve kır çiçekleri ile iç içedir. Sarımsak Dağı’nın eteğinde bulunması nedeniyle yaban hayatı bakımından da çok zengindir. Doğa ile baş başa buz gibi akan pınarların başında çadır kurarak kamp yapmak, çevrede bulunan yaban hayatını incelemek ve görüntülemek isteyenlerin tercih edeceği bir yayladır.

Adana Gezilecek Yerler

Yayla
Yayla Turizmi
Pozantı-Ankara yol ayrımından doğuya doğru (Sarımsak Dağı) dönülerek 13 km. lik çam ve köknar ormanları içinden geçilerek ulaşılır.
Pozantı İlçesi/Adana

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 23269    Eklenme Tarihi : 04 Nisan 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 25 Ekim 2019 Cuma