­ ŞALGAM | Kültür Portalı

Şalgam - Adana

Gelsin kebaplar, gitsin şalgam suları. Şalgam suyunun Adana için ne kadar önemli bir yeri olduğundan bahsetmemize gerek yok sanıyoruz ki. Acılı şalgam suyu dedik mi, hiç acımaz yakar geçer, acısızı ise yumuşacık bir şekilde boğazdan kayıp gider. Mora kaçan kırmızı görüntüsü ve ardından yayılan kokusuyla bir anda iştah açma özelliğine sahiptir. Adana tatiliniz boyunca defalarca içeceğiniz şalgam suyu, Adana’dan yanınızda getirebileceğiniz mükemmel bir hatıra. Aynı zamanda sevdiklerinize de hediye edebilir, onların da ağızlarının klasik bir Adana lezzetiyle şenlenmesine yardımcı olabilirsiniz.

Görüntülenme Sayısı : 3244    Eklenme Tarihi : 23 Kasım 2015 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 18 Ekim 2017 Çarşamba