­ ASLANTAŞ | Kültür Portalı

Aslantaş - Afyonkarahisar

Frig Dönemi'ne ait kaya mezar odalarından biri olan Aslantaş Kaya Mezar Odası'nın ön yüzündeki kapı boşluğunun her iki yanında ayağa kalkmış, karşılıklı iki heybetli aslan ve ayakları altında birer yavru aslan ile kapı üstünde hayat ağacını andıran kütle ve bunun üstünde her iki yana uzanmış kanatlı güneş kursu, kabartma olarak yapılmıştır.

Mezar odası, hafif tonoz tavanlı, sol tarafta ölüyü yatırmak için sedir bulunan küçük bir hücresi vardır. Aslantaş’ın önemli bir Frig kralının mezarı olduğu ve M.Ö. 7'nci yüzyılda yapıldığı düşünülmektedir. M.Ö. 13'üncü yüzyıla ait olduğu da yeni yapılan incelemelerle söylenmektedir.

Kaynak: Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Afyonkarahisar Gezilecek Yerler

Anıt Mezar
Afyonkarahisar– Eskişehir yolundan 1,5 kilometre batıda yer almaktadır
Döğer Kasabası-İhsaniye / AFYONKARAHİSAR

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 9546    Eklenme Tarihi : 07 Şubat 2020 Cuma    Güncellenme Tarihi : 21 Mart 2022 Pazartesi