­ DÖĞER KERVANSARAYI | Kültür Portalı

Döğer Kervansarayı - Afyonkarahisar

İhsaniye İlçesi'ne bağlı Döğer Kasabası'ndadır. II.Murat tarafından yaptırılmış Osmanlı eseridir. İki katlı han bölümü ile develiği bulunan iki bölümden ve eyvan biçimi taç kapıdan oluşan mimarisi ile örnek bir yapıdır. İki katlı hanın, üst odaları yolcuların yatma; alt kat ise dinlenme yeridir. Odalardan ikisi kubbeli, diğeri kemerli tonoz örtülüdür. Ortadaki eyvanı, mescittir. Binanın dışı ve çatısı ile iki kubbe külahı, yerli tüf, kesme taş ile kaplıdır. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 1991-93 yıllarında restore çalışmaları yapılmıştır.

Kaynak: "Anadolu'nun Kilidi AFYON" kitabından 11.03.2013 tarihinde kaydedilmiştir.

Afyonkarahisar Gezilecek Yerler

Han
Kültür Turizmi
Afyonkarahisar -Eskişehir devlet karayolunun 36.kilometresinden kuzeybatıya( sola)sapılarak 2 km.lik bir yolculuktan sonra ulaşılır
Döğer Kasabası- İhsaniye- Afyonkarahisar

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 21646    Eklenme Tarihi : 11 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 12 Kasım 2019 Salı