­ ESKİ BAYEZİD CAMİ | Kültür Portalı

Eski Bayezid Cami - Ağrı

Doğubayazıt, 1514 Çaldıran Savaşı’ndan sonra I.Selim zamanında Osmanlı topraklarına katılmış, Doğubayazıt Kalesi'nin hemen yanında, merkezi kubbeli ve tek minareli cami de o dönemde yapılmıştır. Caminin yer aldığı yamaç düzeltildikten sonra, duvar örülmek suretiyle düz bir teras oluşturulmuş ve üzerinde bu camii inşa edilmiştir. Kesme taştan yapılan bu camii, 15–20x15-20 metre boyutlarında, kara planlı ve tek kubbelidir. Tarihi caminin giriş kapısı, beden duvarları, mihrabı, son cemaat yeri, mihrabiyeleri, duvar payeleri, kubbeye geçiş sistemleri, duvarlardaki kemerler, pencereler ve minarenin yapımında bir sadelik göze çarpar.

Kaynak: "Alpaslan, İ. (1995). Her Yönüyle Ağrı. Tutibay yayınları."

Ağrı Gezilecek Yerler

Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Ağrı/Doğubayazıt

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 15970    Eklenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 25 Kasım 2019 Pazartesi