Kalburabastı - Aksaray
Kalburabastı Malzemeleri Nelerdir
- 2,5 su bardağı un
- 2 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Kalburabastı Nasıl Yapılır
Şeker, su ve limon suyu tencereye alıp kaynatılır. Kısık ateşte 20 dakika kadar daha kaynatılıp ardından soğumaya bırakılır. Hamur malzemeleri geniş bir kaba alıp yoğrulur. Gerekirse un ilave edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verilir. Üst kısmı süzgecin üzerine bastırılarak hafif yağlanmış tepsiye dizilir, 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine dökülür.
Kaynak: Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Aksaray Geleneksel Mutfak
Kalburabastı
Görsel Sahibi: Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6141
Eklenme Tarihi :
27 Aralık 2012 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
05 Ocak 2022 Çarşamba