Pancar Pezziği - Niğde
Pancar Pezziği
Pancar Pezziği İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 kg pezzik (Yeşil pancar yaprağı)
- 200 gr kuzu kıyma
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı
- 1 Baş kuru soğan
- 1 Yemek kaşığı salça -
- 1 fincan ince bulgur(dü)
- Yeteri kadar tuz ve karabiber
Pancar Pezziği Nasıl Hazırlanır?
Tencereye tereyağı konarak eritilir sonra ince doğranmış kuru soğan ilave edilerek birkaç çevirmeyle hafif kızartılır. Salça ve kıyma eklenerek kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirilir. Sonra bol su ile yıkanarak süzülmüş ve doğranmış pancar yaprakları ve bulgur eklenir tuzu ve karabiberi atılarak üzerine su eklenerek kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirilir sonra sıcak olarak servis yapılır. Not: isteğe bağlı olarak yoğurtlu da servis edilebilir.
Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Yemek
Görsel Sahibi: Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3314
Eklenme Tarihi :
11 Şubat 2016 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
15 Mayıs 2019 Çarşamba