İlk olarak tatlının şerbeti hazırlanır; pekmez ve su karıştırılarak 10 dakika kaynatılır ve tencere ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Hamur için yoğurt, süt, tereyağı, yumurta, tuz ve sirke yoğurma kabında çırpılır, üzerine un dökülür ve yoğrulur. 3,5 su bardağı yetmezse yarım bardak un ilave edilebilir. Hamur özlü bir kıvama gelince üzerine nemli bir bez örtülür ve 30 dakika dinlenmeye bırakılır.
Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yuvarlanır ve üzerlerine nemli bez örtülerek 20 dakika daha dinlendirilir.
Bezeler üzerlerine nişasta serpilerek olabildiğince ince yufkalar açılır. Her yufka açıldıktan sonra üzerine dövülmüş ceviz yayılır, oklavaya sarılır, her iki kenarından ortaya doğru büzülür ve oklavadan çıkartılır. Büzülen yufka yuvarlak tepsinin ortasına, sonraki yufkalarla birlikte helezon şeklinde dizilir.
Tereyağı eritilir, üzerine zeytinyağı dökülür, iyice kızınca yufkaların üzerine gezdirilir.
Tepsi önceden 190 dereceye ısıtılmış fırına sürülür. Pişen yufkalar fırından çıkartılır, ilk harareti geçince üzerine soğumuş olan pekmezli şerbeti dökülür ve servis edilir.
Kaynak: Hülya Erol, Aksaray Mutfak Kültürü ve Yöresel Yemekleri Kitabı, Aksaray Valiliği İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü Kültür Yayınları, Aksaray 2018