­ ORDU YAĞLISI | Kültür Portalı

Ordu Yağlısı - Ordu

• 2 adet kuru soğan
  • 6-7 dal maydanoz
  • Tereyağı

Ordu Yağlısı Nasıl Hazırlanır?

Hamuru için verilen malzemeler bir kaba konup kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Diğer yanda, kıymayı bir tencerede az zeytinyağı ile kavurup ince doğranan soğanı ilave edip bir süre daha kavurduktan sonra tuz ve karabiber isteğe bağlı maydanoz ilave edilip karıştırılır. Hamurdan büyük bir parça alınıp, elips şeklinde açılır. Açılan hamura kıyma içi serilerek elipsin iki ucu birleştirilir ve mekik şekli verilir. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir. Fırından çıkmadan önce pidenin orta yerine bir yumurta kırılır, yumurta piştikten sonra fırından çıkan pide servis yapılır.

Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 12240    Eklenme Tarihi : 20 Ağustos 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe