­ YOĞURT CORBASI | Kültür Portalı

Yoğurt Corbası - Aksaray

Yoğurt Corbası Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kase orta boy yoğurt
  • 1 avuç pirinç
  • 1-2 kaşık un
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 6 su bardağı su 

Yoğurt Corbası Nasıl Yapılır

Yıkanıp ayıklanan pirinç kaynamakta olan suya atılır ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta yoğurdun içine un ilave edilir, iyice çırpılır. Yavaş yavaş, çevire çevire pirinçli suya ilave edilir. Kaynayana kadar çevirme işlemine devam edilir. 5 dakika kadar kaynadıktan sonra ateşin altı kapatılır, servis edileceği zaman üzerine hafifçe kızdırılmış tereyağında çevrilmiş kırmızı pul biber ve nane ilave edilir.

Kaynak: Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Envanteri (2007)

Aksaray Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 10128    Eklenme Tarihi : 27 Aralık 2012 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 05 Ocak 2022 Çarşamba