­ FERFENE | Kültür Portalı

Ferfene - Tokat

Ferfene

Ferfene Yapmak İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

1 kg kuşbaşı et 

Dilimlenmiş ev ekmeği 

Tuz

Ferfene Nasıl Hazırlanır?

Tencereye et konulur ve iyice kavrulur, tuz eklenir. Etin üzerine çıkacak kadar kaynayan su etin üzerine ilave edilerek yarı suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tepsiye dilimlenmiş ev ekmekleri dizilir. Üzerine sulu et dökülür. Sıcakken servis edilir.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 5564    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 07 Mayıs 2019 Salı