Çatal Çorba - Amasya
Çatal Çorba Malzemeleri Nelerdir
- 1.5 çay bardağı yeşil mercimek
- 2 çay bardağı yarma
- 7 su bardağı su
- 1 adet orta boy soğan
- 100 gr. kıyma
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz, pul biber, nane
Çatal Çorba Nasıl Yapılır
Önce mercimekler yumuşamaya başlayınca yarma ilave edilerek haşlanır. Bir tencerede yağ, soğan, kıyma kavrulur. Mercimek ve yarmaya katılır suyu ilave edilip 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirilir. Üzerine tereyağında kızdırılmış nane ve pul biber dökülür. Servis yapılır.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Çatal Çorba
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10759
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı