Palize - Afyonkarahisar
Palize (Su Muhallebisi) Malzemeleri Nelerdir
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 2 çorba kaşığı toz şeker (tercihen pekmez)
- 4 su bardağı su
Su Muhallebisi Nasıl Yapılır
Soğuk suya buğday nişastası karıştıra karıştıra yedirilir. 15 dakika kısık ateşte topaklanmaması için karıştırılarak pişirilir, tepsiye dökülür. Soğuduktan sonra baklava şeklinde kesilir. Ayrı bir kapta pekmez bir miktar su ile inceltilir ve muhallebinin üzerine dökülür. Soğuk olarak servis edilir. Süslemek için tarçın kullanılır.
Kaynak: Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Yayınları, Ankara 2018
Palize
Görsel Sahibi: Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
palize
Görsel Sahibi: Afyonkarahisar İl Kültür ve Turzim Müd.
palize
Görsel Sahibi: Afyonkarahisar İl Kültür ve Turzim Müd.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6835
Eklenme Tarihi :
27 Mayıs 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
05 Ocak 2022 Çarşamba