Amasya Cilbiri - Amasya
Amasya Cilbiri Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı ev eriştesi
- 2 domates
- 2 yumurta
- 200 gr. kıyma
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 su bardağı su
- Bir miktar tuz
Amasya Cilbiri Nasıl Yapılır
Tereyağında kıyma kavrulup içine yumurtalar kırılır. Domates kabukları soyulup küçük (tavla zarı büyüklüğünde) doğranarak tencereye ilave edilir. Suyu konulup kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra erişteleri salınır. Yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Geleneksel Mutfak
Amasya Cilbiri
Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4517
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı