Mercimekli Pilav - Amasya
Mercimekli Pilav Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 baş soğan
- 2 su bardağı bulgur
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 g tereyağ
Mercimekli Pilav Nasıl Yapılır
Sıvı yağda soğanlar kavrulur, salçası eklenir. 4 su bardağı sıcak su konulur, tuzu atılır. Kaynadıktan sonra diğer tarafta haşlanıp pişmiş yeşil mercimek ve bulgur katılır. 20 dakika sonra altı kapatılır. Tereyağ eritilip üzerine gezdirilir. Tahta kaşıkla karıştırılıp tencerenin üzerine kalınca kağıt kapatılarak demlemeye bırakılır. Sıcak servis yapılır.
NOT: Bu pilav aynı zamanda taze veya salamura yaprakla da yenebilir.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
MERCİMEKLİ PİLAV
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5775
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı