­ SULTAN ALAADDİN CAMİ | Kültür Portalı

Sultan Alaaddin Cami - Ankara

İç Hisar Mahallesi'nde Aktaş Sokağı'nın başında yer alan cami basit görünümlüdür. Duvarları çok çeşitli devşirme antik malzemenin karıştırıldığı kesme ve moloz taş ile yapılmış olup, üzeri sıvalı, kiremit çatılı bir yapıdır. Minber kitabesine göre burada yer alan ilk camii 1178 tarihlidir. 14'üncü ve 15'inci yüzyıllar ile yakın zamanlarda yapılan tamirlerde esas karakterini kaybetmiştir. Selçuklu hükümdarı Alaaddin döneminde tamir gören cami bu sebeple Alaaddin Camii adını almıştır. Alaaddin Camii özellikle 1178 tarihini taşıyan minberi, son cemaat yerinde bulunan antik sütun başlıkları ve kapı üzerinde yer alan tamir kitabeleriyle önem kazanan bir eserdir. Yapılan araştırmalara göre 13'üncü ve 14'üncü yüzyıllarda yenilenerek tarihi kimliğini kaybetmiştir.

Ankara Gezilecek Yerler

Kale Mh. Alitaş Sk., 06250 Altındağ/Ankara

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 14328    Eklenme Tarihi : 08 Nisan 2019 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 06 Aralık 2019 Cuma