­ ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ MÜZE VE KÜLTÜREVİ | Kültür Portalı

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Müze Ve Kültürevi - Ankara

2007 yılında açılan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Müzesi 1892 yılında İstanbul ili Halkalı semtinde kurulan Ziraat Mektebi’nin 1898 yılında Ankara Kalaba semtinde açılan Çoban Mektebi’nin ve 30 Ekim 1933 tarihinde eğitim ve öğretime açılan Yüksek Ziraat Enstitüsü’nün izlerini taşır.

Müze, zemin katta iki kapalı salon ile üst katta yer alan 10 oda ve 1 koridordan oluşmaktadır. Bu salonlarda Türkiye’de tarım eğitiminin itici gücü olan Yüksek Ziraat Enstitüsü’nden günümüze değin uzanan bir süreçte kullanılmış olan özgün ders araç ve gereci, işlik ders ve deneyim aleti, türlü böcek örneği, yine türlü tarım araç gereci zaman-dizinsel olarak sergilenmektedir.

Müze, Fakülte’de öğretim üyeliği yapmış eski akademisyenler ve diğer ilgili toplum kesimlerinden ve kişilerden bağışlanan çok değişik müzelik eşya ile giderek daha çok zenginleşmekte, ulusal düzeyde yalnızca akademik ilgilileri değil, halkın ilgisini de kendisine çekmektedir.

Ankara gezilecek yerler

Keçiören tarafına giden toplu taşıma araçlarıyla ulaşılabilir.
Gümüşdere Mah. Meteoroloji Kavşağı, Fatih Köprüsü Altında Hasköy Keçiören Ankara
0 (312) 596 10 95
ankara@ankara.edu.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8724    Eklenme Tarihi : 21 Ağustos 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 29 Kasım 2021 Pazartesi