­ KARACABEY CAMİ | Kültür Portalı

Karacabey Cami - Ankara

Hacettepe Mahallesi Mehmet AKif Ersoy Sokak'ta yer alır. Türbesi, çeşmesi ve Hamamönü semtinde yer alan Çift Hamamı ile birlikte bir külliyedir. Günümüzde ortadan kalkmış olan hamamın yanında iki medrese ve cami yanından Hacettepe’ye kadar uzanan ambarlarla birlikte külliye çok geniş bir alan kaplar. Taş ve tuğla karışımı bir yapıdır.Üzeri kiremit çatıyla kaplıdır. Ankara’nın en önemli dini yapılarındandır. Bu camii beş kubbeyle örtülüdür. Çokgen gövdeli tuğla minare ile yükselir. Şerefeden sonrası yenilenmiştir. Minare kaidesi yarıya kadar kesme taşlı, yarıdan sonra minarenin pabuçluk kısmını meydana getirmek üzere tuğladandır ve her yüzde iç içe çift sıra nişlere sahiptir. Minaresi sırlı tuğla ve çini işçiliği ile önemli bir örnektir.

Ankara Gezilecek Yerler

Hacettepe, Mehmet Akif Ersoy Sk. No:37, 06230 Altındağ/Ankara

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 9570    Eklenme Tarihi : 09 Nisan 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 26 Nisan 2020 Pazar