­ KESİKBAŞ TÜRBESİ | Kültür Portalı

Kesikbaş Türbesi - Ankara

Aslanhane Camii’nin biraz ilerisinde ve Atpazarı Yokuşu üzerinde yer almaktadır. Aslanhane Camii ve türbesine çok yakın olan türbe, küçük kare bir platform üzerinde, dört sütunlu, üzeri kubbeli açık türbelerdendir. Dört köşede yer alan mermer sütunlar üzerinde, köşeleri pahlanmış sütun başlıkları ve bu başlıklara bakan sivri tuğla kemerleri bulunmaktadır. Dört kenarındaki kemerler üzerinde pandantifli bir kubbe yer alır. Dış kenarlarda kemerler üzeri kirpi saçaklıdır. Hem pandantifler hem de kubbe, son yapılan tamirat sırasında beyaz badanalı bir sıva tabakası ile kaplanmıştır. Türbenin ortasında beton sıvalı bir lahit bulunmaktadır. Kemerler başlıkların üzerinde gergi ağaçları ile birbirine bağlanmaktadır.

Ankara Gezilecek Yerler

Türbe
Kale Mh. At pazarı Sk. No:34 06250 Altındağ/Ankara

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11783    Eklenme Tarihi : 09 Nisan 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 26 Nisan 2020 Pazar