­ METEOROLOJİ MÜZESİ | Kültür Portalı

Meteoroloji Müzesi - Ankara

1908 yılında Ziraat Mektebi olarak inşa edilen binada Halide Edip Adıvar tarafından Anadolu Ajansı kurulmuş ve bina 27 Aralık 1919 tarihinden itibaren Atatürk ve çalışma arkadaşlarının karargâhı olarak altı ay süreyle hizmet vermiştir. Atatürk’ün kaldığı ve Kurtuluş Savaşı harp planlarını hazırladığı oda, kullandığı çalışma masası, soba, perdeler ve halı ile Atatürk Odası adıyla müze haline getirilmiştir.

Meteoroloji Teşkilatı’nın kuruluşundan bugüne kadar, meteoroloji alanında Türkiye’deki gelişmelerin izlenmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla kurulan Meteoroloji Müzesi iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde yazılı ve görsel tarihî dokümanlar ve belgeler, ikinci bölümde ise meteorolojik alet ve cihazlar sergilenmektedir.

Meteoroloji Müzesi: Ziyaret Saatleri: 09:00-18:00

Meteoroloji Müzesi Tatil Günleri: Cumartesi-Pazar (Diğer günler randevu alınarak rehber eşliğinde gezilebilir.)

Meteoroloji Müzesi Giriş Ücreti: Ücretsiz

Kaynak: Ankara Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü. (2014) Ankara Rehberi

Ankara Gezilecek Yerler

Ego toplu taşıma arçalarıyla, kalaba keçiören hattı ile ulaşım sağlanabilir.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kütükçü Ali Bey Cad. No: 4 Kalaba-Keçiören Ankara
0 (312) 302 24 19
0 (312) 302 25 51

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 9654    Eklenme Tarihi : 21 Ağustos 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 22 Nisan 2020 Çarşamba