­ BİLİM DENEY MERKEZİ | Kültür Portalı

Bilim Deney Merkezi - Eskişehir

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklar için hayata geçirdiği projelerden olan Bilim-Deney Merkezi, ilköğretim çağındaki öğrencilerin bilim ile tanışmalarını sağlamaktadır. Çocuklara bilimi sevdiren ve ezberci eğitim anlayışını yıkan merkez, uygulamalı bilim eğitimiyle bilimin sonsuz dünyasının kapılarını çocuklarımıza açmaktadır.

Bilim Deney Merkezi, Eskişehir’deki ilköğretim ve lise çağındaki çocukların çeşitli bilimsel deneyleri gerçek ortamlarında yapabilmelerine imkân sunarak, öğrencilerin derslerine de katkı sağlamaktadır. Merkezde ayrıca, yetişkinler için de düzenlenen tur programlarıyla bilimin heyecanlı dünyası çocukların olduğu kadar büyüklerin de eğlenceli ve öğretici zaman geçirmeleri de sağlanmaktadır.

Kaynak:  Eskişehir Valiliği.(2014). Eskişehir Rehberi(5.Baskı)

Eskişehir Gezilecek Yerler

Kültür Merkezi
Kültür Turizmi
11,17 hat numaralı belediye otobüsleri ya da Eskişehir Atatürk stadyumun arkasından kalkan 16,38 hat numaralı minibüsler ile sazova bilim kültür ve sanat parkına ulaşılabilirsiniz.
Bilim Kültür ve Sanat Parkı Ulusal Egemenlik Bulvarı No: 209 ESKİŞEHİR

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 13027    Eklenme Tarihi : 08 Temmuz 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 17 Ağustos 2021 Salı