Kapama Pilav - Ankara
Kapama Pilav Malzemeleri Nasıl Yapılır
- 600 g kuşbaşı et
- 4 su bardağı pirinç
- 2 baş iri doğranmış soğan
- 1 diş sarımsak
- Alabildiği kadar su
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Tuz
Kapama Pilav Nasıl Yapılır
Et kavrulur. Yemeklik doğranan iki baş soğan ilave edilerek kavrulma işlemi sürdürülür. Bir diş sarımsak ve baharatlar da eklenerek yapılan karışım tencerenin dibinde düzeltilir. Yıkanmış pirinç üzerine dökülerek düzeltilir. Pirinçlerin üzerine bir parmak aşacak kadar sıcak su yavaş yavaş ilave edilir. Alttaki etli karışım pirinçlere karışmayacak şekilde, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Daha sonra tencere ters çevrilerek etler üzerinde kalacak şeklide servis edilir.
Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Kapama pilav
Görsel Sahibi: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6507
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı