­ KAPAMA PİLAV | Kültür Portalı

Kapama Pilav - Ankara

Kapama Pilav Malzemeleri Nasıl Yapılır

  • 600 g kuşbaşı et
  • 4 su bardağı pirinç
  • 2 baş iri doğranmış soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Alabildiği kadar su
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Tuz

Kapama Pilav Nasıl Yapılır

Et kavrulur. Yemeklik doğranan iki baş soğan ilave edilerek kavrulma işlemi sürdürülür. Bir diş sarımsak ve baharatlar da eklenerek yapılan karışım tencerenin dibinde düzeltilir. Yıkanmış pirinç üzerine dökülerek düzeltilir. Pirinçlerin üzerine bir parmak aşacak kadar sıcak su yavaş yavaş ilave edilir. Alttaki etli karışım pirinçlere karışmayacak şekilde, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Daha sonra tencere ters çevrilerek etler üzerinde kalacak şeklide servis edilir.

Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Görüntülenme Sayısı : 6507    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Ocak 2022 Salı