­ TAVAS GÖVECİ | Kültür Portalı

TAVAS GÖVECİ - Denizli

MALZEMELER: • 150 gr. kuyruk yağı • 1 kg. kuşbaşı kuzu eti • 2 adet kuru soğan • 4 adet yeşil veya kuru biber • 4-5 adet domates • 4-5 diş sarımsak • 1 tutam maydanoz HAZIRLANIŞI: Odun ateşinde ve toprak göveç kabında ince kıyılmış kuyruk yağı eritilir. Kuşbaşı et 25-30 dakika hafif ateşte kavrulur. Küp şeklinde doğranan soğan ilave edilerek 10-15 dakika pişirilir. Biberler doğranarak eklenir ve 15 dakika daha pişirilir. Daha sonra enine doğranmış domatesler katılarak kaynayan suyun malzemeyi örtecek kadar ilavesiyle renk için kırmızı toz biber konularak 40-50 dakika pişirilir. 4-5 diş sarımsak son 10 dakikada ilave edilir. Üzeri maydanoz ile süslenir. SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır. Tarif: Adile ZOR Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
Görüntülenme Sayısı : 3003    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 20 Temmuz 2017 Perşembe