TAVAS GÖVECİ - Denizli
MALZEMELER:
• 150 gr. kuyruk yağı
• 1 kg. kuşbaşı kuzu eti
• 2 adet kuru soğan
• 4 adet yeşil veya kuru biber
• 4-5 adet domates
• 4-5 diş sarımsak
• 1 tutam maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Odun ateşinde ve toprak göveç kabında ince kıyılmış kuyruk yağı eritilir. Kuşbaşı et 25-30 dakika hafif ateşte kavrulur. Küp şeklinde doğranan soğan ilave edilerek 10-15 dakika pişirilir. Biberler doğranarak eklenir ve 15 dakika daha pişirilir. Daha sonra enine doğranmış domatesler katılarak kaynayan suyun malzemeyi örtecek kadar ilavesiyle renk için kırmızı toz biber konularak 40-50 dakika pişirilir. 4-5 diş sarımsak son 10 dakikada ilave edilir. Üzeri maydanoz ile süslenir.
SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır.
Tarif: Adile ZOR
Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3003
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
20 Temmuz 2017 Perşembe