­ KEME | Kültür Portalı

Keme - Ankara

• 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 250 g margarin
  • Yarım demet maydanoz

Keme Nasıl Yapılır

Kemeler bol su ile yıkanır. Yıkandıktan sonra yüzeyi ince bir şekilde soyulur, Soyulan kemeler küp küp doğranır. Tavaya yağ koyulur, yağ ısındıktan sonra kemeler tavaya atılır. Bir çay kaşığı tuz ilave edilerek, ağzı kapalı bir şekilde kısık ateşte 5-10 dakika pişirilir. Üzerine ince doğranmış sivri biber konularak 10 dakika kemeyle birlikte pişer. Sonra küp doğranmış domates ilave edilir. 1 çay kaşığı pul biber atılır. Kısık ateşte pişirilir. Servis Şekli Piştikten sonra servis tabağına alınır, üzerine süslemek için maydanoz konulur ve isteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt da konulabilir.

Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)