Bağaça - Antalya
Bağaça, Antalya çarşı mutfağı ve Ramazan gelenekleri açısından önem taşıyan bir yiyecek maddesidir. Bu yiyecek maddesini imal eden meslek erbabı “bağaçacı” olarak adlandırılır ve usta-çırak ilişkisi içerisinde nesilden nesile aktarılan geleneksel bir meslektir. Bağaçanın yapımında un, tereyağı, şeker, tahin, susam, çam sakızı ve tarçın kullanılmaktadır. Nohut mayasının kullanılması nedeniyle bağaça mideye dokunmamaktadır. Uzun süre tok tutması nedeniyle Antalya halkı tarafından özellikle Ramazan ayında tüketilen “bağaça”, bugün turistik bir ürün olarak şehre gelenler tarafından da satın alınan bir tür yöresel çörektir. Kaynak: Davulcu, Mahmut - Tokat, M. - Yörür, S. (2015), Antalya'da Yaşayan Geleneksel Meslek, Sanat ve Zanaatlar-The Living Traditional Professions, Arts and Handicrafts of Antalya, Antalya: Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Yayınları.
Bağaça
Görsel Sahibi: Mahmut DAVULCU
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
16507
Eklenme Tarihi :
13 Ocak 2016 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
18 Ekim 2017 Çarşamba