­ EV TEKSTİL ÜRÜNLERİ | Kültür Portalı

Ev Tekstil Ürünleri - Denizli

Denizli merkez başta ola üzere, Buldan, Babadağ, Tavas ilçeleri ve yakın çevrelerindeki yerleşim yerlerinde çok eski tarihlerden bu yana geleneksel dokumacılık yapılmaktadır. Denizli merkezine çok yakın mesafede bulunan Laodikia Antik Kenti, Roma Dönemi’nde tekstilin başkenti olarak bilinmektedir. Osmanlı Dönemi’nde de Buldan Dokumaları çok ünlüdür. Makineleşme ile birlikte seri üretime de geçilerek, yeni tasarımlar, yüksek kalite ve yüksek kapasite ile Denizli, Ev Tekstilinde bir dünya markası olmuştur. Denizli tekstil alanında ülkemiz ihracatının önemli bir kısmına sahiptir. Havlu, bornoz, perde, nevresim, çarşaf, masa örtüsü, çeyizlik eşya, aksesuarlar vb ev tekstilinin her türlüsü Denizli’nin en önemli sanayi ürünleridir. Ev tekstili ürünleri market, çarşı ve pazarlarda tüketicilerin hizmetine sunulmuştur.

Görüntülenme Sayısı : 5506    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 04 Aralık 2017 Pazartesi