­ ELMALI LEBLEBİSİ | Kültür Portalı

Elmalı Leblebisi - Antalya

Leblebi, nohutun çeşitli işlemlerden geçirilmesiyle elde edilen bir çerezdir. Elmalı leblebisi Antalya ili Elmalı ilçesinde üretimi yapılan ve yörede çok beğenilerek tüketilen bir yiyecek maddesidir. Sarı ve beyaz leblebi olmak üzere iki çeşidi vardır. Elmalı’ya il dışından ve ilden ziyaret için gelenler bu leblebinin satıldığı “helvacılar” çarsısına uğramadan ve almadan geriye dönmezler. Kaynak:Davulcu, Mahmut - Tokat, M. - Yörür, S. (2015), Antalya'da Yaşayan Geleneksel Meslek, Sanat ve Zanaatlar-The Living Traditional Professions, Arts and Handicrafts of Antalya, Antalya: Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Yayınları.

Görüntülenme Sayısı : 4632    Eklenme Tarihi : 12 Ocak 2016 Salı    Güncellenme Tarihi : 18 Ekim 2017 Çarşamba