­ CEVİZ | Kültür Portalı

Ceviz - Artvin

Artvin Yusufeli Borçka ve Ardanuç yörelerinde cevize rastlamak mümkündür. Ceviz ;kökü, yaprakları, kabuğu ve meyveleriyle tam bir şifa kaynağı olduğu artık herkes tarafından bilinir.Bilimsel çalışmalar sonucunda cevizin damar koruyucu, ishal kesici, cildi temizleyici, siğil giderici, hipoglisemik ve tümör engelliyici özelliklerinin olduğu belirlenmiştir. Ceviz kan dolaşımını düzenler, karaciğer fonksiyonlarını düzenler, serum kolesterolünün azalmasını sağlar ve Anormal Antikor oluşumunu engeller."Cevizin bir kalp dostu da olduğunu anlatan Özdemir, sert kabuklu meyvelerde yer alan çoklu doymamış yağ asitlerinin kalp-damar hastalıklarında önleyici rolü vardır.Artvin de cevizi market ve şarküterilerinde bulabilirsiniz

Görüntülenme Sayısı : 3435    Eklenme Tarihi : 22 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 18 Ekim 2017 Çarşamba